Watertankreiniger (uitverkocht)

watertankreiniger 500 ml

Kemdirect watertankreiniger is inmiddels uitverkocht. U kunt voor extra werkzaamheid Powergel combineren met onze tankreiniger. Lees meer

Voor het veilig schoonmaken van de watertank, de leidingen en de boiler in caravan, camper of boot gebruikt u onze veilige watertankreiniger op basis van citroenzuur.

Kemdirect watertankreiniger:

  • maakt de watertank hygiënisch schoon
  • reinigt en ontkalkt naast de watertank ook de boiler
  • verwijdert aanslag uit leidingen
  • extra aandacht voor milieu en veiligheid
  • watertank met diesel ? (klik hier)
  • veroorzaakt geen nasmaak (na spoelen)

De watertank reinigen is erg belangrijk, ook als u het water niet drinkt.

Kemdirect watertankreiniger met actief citroenzuur, een op suiker gebaseerde zeep en een natuurlijke verdikker (Xantaan gom) is naast effectief ook uitermate veilig. De samenstelling maakt wel grondig schoon maar dringt niet in materialen en laat zich dus samen met de losgekomen vervuiling gemakkelijk wegspoelen. Bij gebruik volgens de gebruiksaanwijzing is ook de boiler meteen schoon en ontkalkt.

Hoe vaak de watertank reinigen?

We krijgen vaak de vraag hoe vaak je de watertank en de leidingen moet schoonmaken met watertankreiniger? Het is aan te bevelen na iedere (warmere) periode waar het water langere tijd in het systeem heeft gestaan, de watertank en de leidingen grondig te reinigen en door te spoelen. Daarna leidingen doorblazen (bijv met een fietspompje) en systeem zo droog mogelijk stallen. Eenvoudig en snel (altijd op voorraad) te bestellen in onze Kemdirect webshop.

Hoe kunt  u de watertank in caravan, camper en boot het beste reinigen?

Start met een lege watertank en lege leidingen. Schenk de gehele inhoud van het flesje in de watertank en voeg ca. 4 liter, liefst warm, water toe. Open de (koud)waterkraan of kranen en stop op het moment dat er vloeistof uit de kraan komt. Vul nu de tank geheel met water en laat de vloeistof ongeveer 60 minuten inwerken.

– Als u een boiler heeft vult u deze hierna met de verdunde vloeistof tot  uit de warm water kraan komt en zet de boiler ca. 30 minuten aan.-

Daarna alle kranen open zetten tot het systeem leeg is en vervolgens enkele keren grondig met schoon water naspoelen. Ook de (eventueel aanwezige) boiler goed naspoelen om de losgekomen vervuiling / de reiniger uit het systeem te verwijderen.
Indien uw boiler zich meteen vult met water zonder dat u de leidingen kunt vullen dient u de verdunning beperken tot de inhoud van de boiler (dus 1 flesje in 10 of 15 liter koud water).  Hiermee de boiler vullen en deze 15 minuten aanzetten. De warme oplossing aftappen en hiermee enkele keren het systeem spoelen.

Wat is het verschil met de droge Kemdirect tankreiniger?
De vloeibare is een effectievere reiniger, o.a.  doordat er een zeepachtige stof aan toe is gevoegd. Dus zou u de eerste keer kunnen starten met de vloeibare en daarna voor het “onderhoud” overgaan op de (zeer voordelige) droge Kemdirect tankreiniger. Hiermee maakt u ook meteen de toilettank schoon en fris en alle huishoudelijke apparaten.
Veiliger en effectiever dan huismiddeltje’s zoals Steradent of chloor.