Tankreiniger

Kemdirect tankreiniger 400 g

Kemdirect Tankreiniger

Voor het veilig schoonmaken van de watertank, de leidingen en de boiler in caravan, camper of boot. Ook uitermate geschikt voor het schoonmaken van de toilettank en de vuilwatertank.

De voordelen voor u op een rijtje:

  • maakt hygiënisch schoon
  • reinigt en ontkalkt (ook de boiler)
  • compact en werkzaam
  • extra aandacht voor milieu en veiligheid
  • ook voor het schoonmaken van cassette en vuilwatertank

De Kemdirect tankreiniger bevat geconcentreerd (watervrij) en zeer zuiver citroenzuur. Citroenzuur is een hernieuwbare grondstof die niet alleen hygiënisch reinigt maar ook ontkalkt. Dus ideaal om de drinkwatertank (net wat minder actief dan de vloeibare), de vuilwatertank of de cassette schoon te maken. Ook ideaal als huishoudontkalker voor de wasmachine, de vaatwasser, de koffie apparatuur (1 a 2 maatscheppen per liter), de douchekop enz.

Tip: Maak de het watersysteem eerst grondig schoon met de vloeibare watertankreniger en gebruik dan voor het “onderhoud” de tankreiniger uit het rode potje. Met één potje kunt u tot 4 x de watertank en de leidingen schoonmaken. Super voordelig dus! Eenvoudig en snel te bestellen in onze webshop.

GEBRUIKSAANWIJZING

Centrale schoonwatertank, leidingen en boiler: Los 4 schepjes op in ca. 2 liter heet water. In de tank gieten en met afwasborstel de wanden schoonmaken, hierna de tank voor een deel leegpompen en oplossing enige tijd (ca 30 min.) in de leidingen laten. Vervolgens boiler (indien aanwezig) vol pompen (extra water toevoegen) en aanzetten (30 min.) Enkele keren grondig spoelen met schoon water om de losgekomen vervuiling en kalkresten kwijt te raken. Eventueel herhalen. Indien nodig meer oplossing aanmaken met dezelfde verhouding of met wat extra water en de inwerktijd verdubbelen (60 min)

Afvaltank mobiel toilet: TIP van een vaste klant: “Ik voeg aan wat water gewoon Powergel toe alsmede drie scheppen Kemdirect ontkalker. Dat doe ik juist als ik van plan ben met de caravan te gaan rijden, naar de volgende camping bijvoorbeeld. Door het rijden is het reinigend mengsel voortdurend in beweging. Vervolgens gebruiken we het toilet gewoon weer zonder het mengsel weg te spoelen. Bij de volgende lediging en naspoelen blijkt dan dat de tank weer brandschoon is. Bovendien hoef je geen rekening te houden met drukopbouw, want op zijn plaats geschoven is het overdrukventiel automatisch ingedrukt.” PG Jense

Schoonmaken grijswater tank: Om de “koek”en de aanslag aan de wanden grondig aan te pakken laat u de tank zoveel mogelijk leeg lopen. Dan doseert u een 100 ml Kemdirect Powergel via de gootsteen en 3 scheppen tankreiniger. Hierachteraan gooit u 1 of 2 emmers heet water met een flinke scheut afwasmiddel. Dan bij voorkeur een stukje rijden of schudden. Bij hardnekkig vuil eventueel herhalen.