kemdirect-tankreiniger-gebruiksaanwijzing

Centrale schoonwatertank, leidingen en boiler: Los 4 schepjes op in ca. 2 liter heet water. In de tank gieten en met afwasborstel de wanden schoonmaken, hierna de tank voor een deel leegpompen en oplossing enige tijd (ca 30 min.) in de leidingen laten. Vervolgens boiler (indien aanwezig) vol pompen (extra water toevoegen) en aanzetten (30 min.) Enkele keren grondig spoelen met schoon water om de losgekomen vervuiling en kalkresten kwijt te raken. Eventueel herhalen.

Afvaltank mobiel toilet: TIP van een vaste klant: “Ik voeg aan wat water gewoon Powergel toe alsmede drie scheppen Kemdirect ontkalker. Dat doe ik juist als ik van plan ben met de caravan te gaan rijden, naar de volgende camping bijvoorbeeld. Door het rijden is het reinigend mengsel voortdurend in beweging. Vervolgens gebruiken we het toilet gewoon weer zonder het mengsel weg te spoelen. Bij de volgende lediging en naspoelen blijkt dan dat de tank weer brandschoon is. Bovendien hoef je geen rekening te houden met drukopbouw, want op zijn plaats geschoven is het overdrukventiel automatisch ingedrukt.”

Schoonmaken grijswater tank: Om de “koek”en de aanslag aan de wanden grondig aan te pakken laat u de tank zoveel mogelijk leeg lopen. Dan doseert u een 100 ml Kemdirect Powergel via de gootsteen en 3 scheppen tankreiniger. Hierachteraan gooit u 1 of 2 emmers heet water met een flinke scheut afwasmiddel. Dan bij voorkeur een stukje rijden of schudden. Bij hardnekkig vuil eventueel herhalen.